Bra att veta om föreningen ...

Välkommen till Bulldoggens Samfällighetsförening!

Vi är en förening med 62 st radhus liggandes i Norra Sköndal i södra Stockholm, området ingår i ett större område med 8 st samfällighets-föreningar och omfattar i sin helhet 453 st radhus.

Husen ligger i vacker natur med stora gräsytor och skogsdungar. Det finns också en nyrenoverad lekplats, ”Skallet” i området där det förutom ny lekutrustning finns tennisbana och fotbollsplan. Området har inga garageplatser direkt vid husen vilket passar barnfamiljer väl. Förutom vägar som går upp till de olika Samfälligheterna, är det bilfritt i hela Norra Sköndal.

Ca 2 km öster om vårt bostadsområde breder Nackareservatet ut sig med flera sjöar, joggingspår och skidspår. Här finns också välkända Hellasgården med bad och andra aktiviteter. Till Flaten och Drevviken, som också har badplatser, cyklar du till på 10 – 15 min. Även Tyresö Nationalpark ligger i närområdet.

Du tar dig smidigt till Stockholms City via buss från Norra Sköndals busshållplats till Gullmarsplans T-bana eller med direktbuss till T-Centralen. Att åka till Stockholms City tar ca 15 - 25 minuter, beroende på om du åker i rusningstrafik eller inte.

Till Farsta, Tyresö och Globens Centrum tar det med bil ca 5-10 minuter. Till Farsta Centrum cyklar du lika fort eller med buss 181, tar det ca 15 minuter. Sköndals Centrum, ligger ca 10 minuters promenad söderut, över gångbron. Där finns bl.a. Apotek, Bibliotek och butik med utlämning av postpaket. Även en gemen-samhetslokal, Sköndalsgården, som fortfarande är i sin linda, men det ska bli ett allaktivitetshus. Man kan även boka denna för fest, barnkalas och för andra sammankomster. Nattvandrarna utgår härifrån och är ute och vandrar på fredagar och lördagar. Sköndals IK, SIK, bedriver fotboll och innebandy, från 6 år till seniorer med både flick- och pojklag.

I närområdet finns även flera förskolor och grundskolor. Sköndalsskolan har en stor idrottshall, där SIK spelar sina hemmamatcher i innebandy och GT Söder handboll.

VÄGBESKRIVNING
Med bil från City åker du Nynäsvägen söderut och svänger av vid avfart mot Tyresö. Kör runt hela kopplet och håll höger i Statoil/McDonalds-avfarten. Sväng sedan vänster vid skylten ”Norra Sköndal”. Du åker nu på Vinthundsvägen, fortsätt upp i backen, ca 500 m, och du kommer till föreningens område som ligger på höger sida. 1:a gatan till höger är Terriergränd och där ligger de sista husen i Bulldoggen.